Voortgang De Ploeg - September 201614-09-2016

Update september 2016 - voortgang werkzaamheden De Ploeg!

Ons projectteam, wat inmiddels flink is uitgebreid, is volop bezig met de afbouw.
De samenwerking tussen al deze partners verloopt zeer goed en uiterst efficiënt.

- De sheddaken zijn voor 65% reeds voorzien van nieuwe kozijnen en geïsoleerd glas. De dakbedekking en dakgoten liggen er op veel plaatsen al weer op. Deze zijn voorzien van een stevige laag bitumen.

- Van Vonderen is volop bezig om alle tussenwanden en kozijnen in het Ploeggebouw te plaatsen en af te werken. De kozijnen zijn vervaardigd door Jan Goossens Timmerwerken.

- Hesta Eindhoven maakt alle nieuwe stalen buitendeuren en alle vluchtdeuren.

- Metallics is gestart met het binnen schilderwerk en heeft de sheddaken in het kantoorgedeelte reeds voorzien van een mooie witte laag verf.
Deze week is men begonnen met het buitenschilderwerk, hetgeen we willen afronden voordat we andere weersomstandigheden krijgen. De meest in het oog springende gevel aan de westzijde van het gebouw zal deze week een frisse kleur krijgen.

- Geurts Kozijnen is nog druk met de aluminium profielen in de sheddaken en gaat aansluitend aan het werk met de buitengevels (noord en zuidzijde).

- De smeervloeren zijn reeds gelegd in de kantine en voor een gedeelte in het kantoor door Cremers. Het kantoor wordt verder behandeld nadat de vloerverwarming en de elektra is afgemonteerd.

- Als de vloeren klaar zijn worden de vloertegels en wanden geplaatst, waar Rene Bax verantwoordelijk voor is.

- Een bijzonder gedeelte van het interieurwerk wordt gerealiseerd door Bone Interieurwerken. Het betreft een wand die aan de linkerzijde van het kantoor het gehele gebouw doorkruist en prachtig vormgegeven is door Aart van Asseldonk. Deze wordt deels voorzien van twee groenwanden van mos en klimplanten gerealiseerd door Renders uit Riethoven

- Aqualon heeft al een groot deel van de stralingspanelen en een deel van de luchtkanalen gehangen.

- Een ander bijzonder interieur element zijn de installatiekoven waar alle techniek inkomt die nodig is in de showroom en kantoren. Deze zijn door Aart van Asseldonk ontworpen en worden door Bax Metaal geproduceerd.

- Momenteel ligt de vergunningsaanvraag voor de upgrade van het Park ter inzage gedurende 6 weken. Een aantal geselecteerde bedrijven zijn calculaties aan het maken in verband met de aanbesteding. Offertes worden eind september verwacht zodat we daarna kunnen starten met het snoeien en aanpassen van de infrastructuur.

Het park wordt zo goed mogelijk in ere hersteld. Wat betreft de beplanting en de bestrating wordt zo veel mogelijk hersteld en goed geplaatst, evenals het vernieuwen van het riool.
Ook blijft het park toegankelijk en zal het worden voorzien van een intelligent verlichtingssysteem wat reageert op de aanwezigheid van bezoekers.
Buiten werktijden van Bruns wordt het park afgesloten voor motorvoertuigen.

 

 

 

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31(0) 497 577027 | F +31(0) 497 555650