Uitbreiding bouwteam!

01-06-2016

Inmiddels is de renovatie van de Ploeg in volle gang en zijn er weer enkele ontwikkelingen te melden.

Uitbreiding bouwteam!

- Metallics uit Luyksgestel
Metallics verzorgt zowel binnen als buiten het schilderwerk.

- Geurts Kozijnen uit Luyksgestel 
Geurts Kozijnen verzorgt de restauratie van de glazen gevels en de daklichten in de sheddaken.
Ook wordt het vernieuwen van de aluminium profielen door hen verzorgd.  Momenteel zijn ze bezig met het vernieuwen van de kozijnen in de Polynormloods.

- Rimebo Bouwsystemen uit Riethoven
Rimebo Bouwsystemen heeft het dak van de Polynormloods vernieuwd. Verder zijn de oude aluminium platen vervangen door geïsoleerde stalen sandwichpanelen.

- Dak- en Zinktechniek Jansen uit Bergeijk
Dak- en Zinktechniek Jansen heeft de goten van de Polynormloods vernieuwd.

- Jansen uit Nuenen
Jansen heeft de asbestsanering in de Polynormloods uitgevoerd

- Sloop en Grondwerken Heezen uit Eindhoven
Voor de grote sloop en asbestsaneringswerkzaamheden is een opdracht verstrekt aan Heezen. Momenteel zijn zij druk bezig met het slopen van de te verwijderen delen en het saneren van de asbest.

- Monumenten-Welstandscommissie
Met de Monumenten-Welstandscommissie, in opdracht van de Gemeente Bergeijk en geadviseerd door de Rijksdienst voor Cultureel erfgoed, is een afstemming bereikt over de renovatie van de buitenzijde van het monument.

In goed overleg en met begrip voor elkaars standpunten zijn veel technische keuzes gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat we met deze bedrijven de juiste kennis en vakmanschap in huis hebben gehaald om de restauratie goed en effectief te laten verlopen. 
De architecten van diederendirrix en de interieur ontwerper Aart van Asseldonk momenteel de puntjes op de I voor wat betreft de inrichting.

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31(0) 497 577027 | F +31(0) 497 555650