Inloopavond bestemmingsplan herontwikkeling

08-01-2016

Op maandag 11 januari 2016 zal er een informatiebijeenkomst worden gehouden voor alle belangstellenden in De Ploeg, Riethovensedijk 20 in Bergeijk.

Iedereen is uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. Als u van plan bent om te komen dan verzoeken wij u zich aan te melden via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens de inloopavond, die om 20.00 uur begint zal het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van De Ploeg in 2016 worden gepresenteerd. Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van de bedrijfsgebouwen van de voormalige weverij De Ploeg aan de Riethovensedijk 20 in Bergeijk samen met het bijbehorende park en andere nabijgelegen gronden. Het monumentale fabrieksterrein omvat zowel het gebouwencomplex van de voormalige weverij De Ploeg naar ontwerp van Gerrit Rietveld als een bijbehorende fabriekstuin van Mien Ruys, die samen een onlosmakelijke eenheid vormen en beiden de status van Rijksmonument hebben. Met de voorgenomen herontwikkeling krijgen de monumentale fabriekspanden, na jaren van leegstand, een nieuwe bestemming. Er wordt gestreefd naar een integraal plan waarin het behoud van het monumentale en beeldbepalende karakter van de fabriek en het terrein het uitganspunt is.  

 

 

1 Reactie

  • Reactielink Jan Burgmans 12-01-2016 Geplaatst door Jan Burgmans

    Gisterenavond , 11 januari, een goede bijeenkomst (ong. 100 aanwezigen!) in de Ploeg met een toelichting door de Gemeente en Bruns op het voorontwerp Bestemmingsplan en een toelichting door Franken Projectmanagement en Bruns aangaande het Voorlopig Ontwerp voor de herinrichting van het gebouw van de Ploeg en het voorontwerp voor de aanpassingen in het Park.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Bruns B.V. | Rijksmonument De Ploeg, Riethovensedijk 20, 5571 CR Bergeijk (NL) | T +31(0) 497 577027 | F +31(0) 497 555650